BDL Környezetvédelmi Kft.

Újabb lépéssel közelebb a fenntartható gazdaság felé

2018/12/03

2018. november 29-én a BDL Kft. részvételével hivatalosan is megalakult a magyarországi Körforgásos Gazdaság Platform, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH), a Holland Nagykövetség és az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére

 A Körforgásos Gazdaság Platform megalakítására ünnepélyes keretek között került sor, ahol a közel 50 csatlakozott vállalat, intézmény és szervezet közül 33-nak a vezetője, köztük Kovács Károly, a BDL Kft. ügyvezetője a helyszínen alá írta az Egyetértési Nyilatkozatot.
Rendkívül hasznosnak tartjuk a Platform létrehozását, hiszen nagyon fontos, hogy a szemléletváltás és a közös gondolkodás mentén tér nyílhasson a tudásmegosztásra, a vállalati, kormányzati és a tudományos szféra, valamint a szakmai és társadalmi szervezetek részvételével. A körforgásos gazdaságra való áttérés ugyanis nem más, mint a piacok, a fogyasztók és a természeti erőforrások közti viszony természeti erőforrásokkal való felelős gazdálkodás mentén történő újragondolása.
Büszkék vagyunk rá, hogy BDL-ként a Dinamikus Költségelemzés, valamint az Életciklusköltség-elemzés útmutatókkal és azokra alapozott tréningekkel nagyban hozzájárulunk a gondolkodásmód, az elméleti és gyakorlatban is használható módszertani tudás és szemlélet terjesztéséhez.

DSC_2454.jpg DSC_2455.jpg DSC_2458.jpg