BDL Környezetvédelmi Kft.

Vietnámi Víz Hét az idei Víz Világnap jegyében

2019/04/03

Vietnámi Víz Hét az idei Víz Világnap jegyében
Az immár 8. alkalommal megrendezett nemzetközi kiállítás és konferencia sorozat központjában a modern városok, modern vízvédelmi beruházások álltak. Az eseményen a magyar vízipart Kovács Károly, a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MaSzeSz) elnöke, az Európai Vízügyi Szövetség korábbi elnöke képviselte.

A március 22-25-e között Hanoiban megrendezett Vietnámi Vízhét (VACI) központi eseményein 20 ország több mint ezer szakembere, több mint száz szakmai szervezet és akadémiai szektor képviselője vett részt, hogy tapasztalatot és eszmét cseréljenek az idei Víz Világnapi szlogen, a Vizet Mindenkinek (Leaving no one behind) jegyében. A vizeink védelmében megvalósított modern megoldások, a társadalmi figyelemfelhívás, személetformálás egyaránt témája volt a rendezvénynek, melyet a vietnámi Természeti Erőforrások és Környezetvédelmi Minisztérium (MONRE), és az irányítása alatt álló Vietnámi Vízügyi Együttműködés (Vietnam Water Cooperation Initiative, VACI) szervezett.

Kovács Károly az ENSZ, a Világbank, az UNESCO, a WWF, valamint a vietnámi szakminisztériumok képviselőivel együtt vett részt a Víz Világnapján (március 22-én) kezdődő VACI ünnepélyes megnyitó ceremóniáján, valamint előadást tartott a fenntartható és megfizethető vízügyi fejlesztések európai és magyar tapasztalatairól, továbbá levezető elnökként is közreműködött a Waste water: Treatment and Reuse című szekcióban.
Nagy öröm számunkra, hogy Kovács Károly, a Klaszter és a MaSzeSz elnöke, az Európai Vízügyi Szövetség korábbi elnöke a szervezők felkérésére részt vett és előadóként közreműködött a vietnámi Természeti Erőforrások és Környezetvédelmi Minisztérium (MONRE), és az irányítása alatt álló Vietnámi Vízügyi Együttműködés (Vietnam Water Cooperation Initiative, VACI) által szervezett nemzetközi szakmai seregszemlén és az azt kísérő szakmai, szakma-közéleti és szakpolitikai egyeztetéseken, melyek közül kiemelkedik a Vietnámi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériummal történt megbeszélés, valamint a Vietnámi Vízügyi Szövetséggel (VWSA) való szakmai egyeztetés, a VWSA és a MaSzeSz közt fennálló együttműködési megállapodás alapján.
A vietnámi térség fontos terület a magyar vízipar számára, ezért bízunk benne, hogy az itt elért eddigi eredményeink és aktív szakmai szerepvállalásunk, jelenlétünk további üzleti és szakmai együttműködéseket generálhat Vietnám és Magyarország között.

 

IMG_0179.JPG IMG_0180.JPG IMG_0182.JPG