BDL Környezetvédelmi Kft.

Magyar–kínai vízipari csúcstalálkozó Pekingben

2019/06/12

Első alkalommal rendezték meg Pekingben a magyar-kínai vízipari csúcstalálkozót. A magyar víziparban rejlő lehetőségekről és Magyarország ezen a téren alkotott innovatív megoldásairól tájékozódhattak a szakmabeli érdeklődők tegnap a kínai fővárosban az első alkalommal megrendezett kétoldalú vízipari seregszemlén.

 A magyar víziparban rejlő lehetőségekről és Magyarország ezen a téren alkotott innovatív megoldásairól tájékozódhattak a szakmabeli érdeklődők kedden Pekingben, az első alkalommal megrendezett magyar-kínai vízipari csúcstalálkozón. A pekingi csúcstalálkozón először szakértők mutatták be a magyar, valamint a kínai vízgazdálkodás kihívásait, célkitűzéseit és megoldásait, továbbá a kérdéshez kapcsolódó környezetvédelmi intézkedéseket és finanszírozási struktúrákat. Kovács Károly, a MaSzeSz, valamint a Hungarian Water Cluster, a Magyar Vízipari Partnerség elnökeként előadásában összességében mutatta be a magyar vízügyi szektort, az elmúlt időszakban elért eredményeit, valamint a költséghatékony, megfizethető és fenntartható vízügyi megoldásokat, melyekben a kiváló magyar vízipari cégeket összefogó Magyar Vízipari Partnerség eredményes közreműködő lehet.  A hazai vízipar legjelentősebb vízügyi export tevékenységének, projektjeinek bemutatásán túl Kovács Károly előadásában kitért a megfelelő projektelőkészítés, a hosszútávú, életciklus-alapú tervezés és a finanszírozás biztosíthatóságának fontosságára. A magyar vízipar mindezen területen számos referenciával, szakmai tapasztalattal bír, melyet örömmel osztanak meg kínai partnereikkel is.

 

A fórum előtti napon, Magyarország pekingi nagykövetségén, a nagykövet úr rezidenciáján együttműködési megállapodást írt alá Mr Peng Quinghui, az ASEM Water (az Eurázsiai Vízügyi Együttműködés) főtitkára és Kovács Károly, a MaSzeSz elnöke. A szövetségek a megállapodás mentén még szorosabbra fűzik a tudás- és tapasztalat megosztás mentén már megalapozott (lásd: Eurázsiai Konferencia), kétoldalú szakmai kapcsolataikat. 

 

 Forrás: LINK

 

official_pic.jpg official_shakehands.jpg pic_sign_1.jpg