BDL Környezetvédelmi Kft.

Gazdasági döntéselőkészítés

 

Beruházási döntések pénzügyi-gazdasági előkészítése

 

Napjaink növekvő erőforrásigénye, a szűkösség realitássá váló fogalma az előretekintő tervezés és kivitelezés igényét sürgeti. Az infrastrukturális beruházási folyamatokat tekintve, a tervezés és a kivitelezés fázisában is elengedhetetlen a beruházáshoz kötődő több dimenzióban megjelenő hatások számbavétele mellett, a gazdasági, pénzügyi fenntarthatóság jövőbeni biztosítása.

 

A sikeres projektek lefolytatásához elengedhetetlen a beruházások, projektek, mind műszaki, mind pénzügyi-gazdasági teljes körű tervezése, menedzsmentje. A pénzügyi-gazdasági tervezés által elérhetővé válik a hatékony erőforrás-allokáció, illetve optimalizáció, a beruházások kivitelezése alatt csökkenthető és stabilizálhatóbbá válik a pénzügyi kockázat.

 

Szervezetünk a specializált költségoldali vizsgálatok, mint LCC, DCC, illetve költség-haszon elemzések, mellett vállalja a beruházások komplex előkészítését, az externáliák kérdéskörét magában foglaló beruházások kiértékelését, megtérülések vizsgálatát, érzékenységvizsgálat és kockázatelemzés elvégzését, mindezek mellett pedig a napjainkban egyre elterjedtebb, beruházásokhoz fűződő társadalmi-gazdasági hatásvizsgálat elkészítését.

 

Make a smart investment

 

 

Víziközmű beruházások, rekonstrukció tervezés

 

Hazánkban a víziközmű fejlesztés, illetve a rekonstrukciós beruházások Európai Uniós támogatásból, azonban elsősorban az EU pályázati rendszeren kívül valósulnak meg. Jelentős támogatások hiányában a beruházások előkészítésének szakszerűsége fokozott prioritást kap, az erőforrások szűkösségének tekintetében (rezsi csökkentés, közmű adó) alapvető érdekünk, hogy a beruházásokat minél kevesebb erőforrás felhasználásával, ennél fogva költséghatékony módon kivitelezzük. A fentiek tükrében a hazai jogszabályoknak való megfelelés, a Gördülő Fejlesztési Tervekben előirányzott rekonstrukciós szükségleteknek való elégtétel sem képzelhető el a beruházások körültekintő előkészítése nélkül. Szolgáltatók számára az optimális erőforrásallokáció támogatja a díjképzést, ezáltal a lehetőséget biztosít a hatékony üzemelés elérésére.

 

shutterstock172645625 

 

Egyéb beruházások

 

Cégünk a közszolgáltatási, illetve vízügyi beruházásokon kívül vállal minden piaci alapon működő vállalat számára szolgáltatásokat, legyen szó kármentesítésről, hulladéklerakók rekultivációjáról, illetve természetvédelemmel kapcsolatos beruházások előkészítéséről.