BDL Környezetvédelmi Kft.

Kumasi (Ghána) szennyvíztisztító telep

A fejlesztés eredményeképpen több kétmillió ember életminősége javul az ország második legnagyobb városában.


A ghánai Kumasi város (2,5 millió lakos) szennyvizeinek mindössze ~7-10%-a kerül jelenleg elégségesen kezelésre. Mind környezetvédelmi, mind közegészségügyi szempontból elengedhetetlenné vált a probléma megoldása, új szennyvízkezelő létesítmények sürgős kialakítása.
Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy korábbi nemzetközi víztisztítási projekt tapasztalataink (lásd Vietnám, Bulgária, Csehország, Szlovákia stb.), szaktudásunk és elkötelezettségünk eredményeképpen hozzájárulhatunk a települési folyékony hulladék önálló kezelésének megoldásához.


Munkánk során mindig kiemelt figyelmet szentelünk annak, hogy az általunk javasolt szakmai megoldások minden esetben egyediek legyenek, hiszen csak a helyi viszonyok ismeretében biztosítható fenntartható víztisztítási, vízkezelési technológia. Nincs ez máshogy Kumasi esetében sem, ahol a helyi viszonyok ismerete és az előzetesen felmért igények és lehetőségek alapján olyan szennyvíztisztítást alkalmazunk, mely nem csak optimális technológiai módszert nyújt a város számára, hanem oktatási, képzési támogatást biztosítva segíti a helyi embereket a rendszer fenntartásában és működtetésében. Ezáltal nemcsak a keletkezett szennyvíz kezeléséhez, hanem munkahelyek teremtéséhez és a helyi szakmai kapacitás fejlesztéséhez (tudásátadás) is eredményesen járul hozzá.

 

A technológiai megoldásunkról készített animációs videó ITT érhető el.


A fenntartható technológiával és üzemeltetéssel megvalósuló szennyvíztisztító telep létesítésével több mint kétmillió ember életminősége javul, csökken a felszíni és a felszín alatti vizek szennyeződése, csökkennek a szennyezett ivóvíz okozta megbetegedések, javulnak a higiéniás feltételek, és jelentős mértékben redukálódik az ország ökológiai lábnyoma, mellyel Afrika is jelentősen hozzájárul a Fenntartható Fejlődési Célok (SDG-k) teljesüléséhez.


Büszkék vagyunk rá, hogy példaértékű együttműködésünk keretében lehetőségünk lesz újabb Európán kívüli fejlesztés eredményes és sikeres megvalósítására.

 

 

BDL_KUmasi.jpg BDL_Kumasi2.jpg BDL_Kumasi3.jpg BDL_Kumasi4.jpg BDL_Kumasi5.jpg