BDL Környezetvédelmi Kft.

Közművagyon-értékelés és Gördülő fejlesztési tervezés

Víziközműveink értékének és jó műszaki állapotának megőrzése nem csak közös érdekünk, hanem törvényi szabályozás (2011. évi CCIX. törvény a víziközmű-szolgáltatásról) értelmében jogszabályi kötelezettség is. 2012. július 15-től minden üzemeltetési szerződés kötelező mellékletét képezi a víziközművek vagyonértékelése és a teljes hazai víziközmű infrastruktúrát legkésőbb 2019. december 31-ig értékelni kell.

A BDL Kft. az elmúlt évtizedben vezető szerepet játszott mind az állami, mind az önkormányzati tulajdonú víziközművek vagyonértékelésében. Társaságunk 2007. év óta végez vagyonértékelést kifejezetten víziközmű szolgáltatók, ellátásért felelős önkormányzatok részére. A vagyonértékeléseink során a munkatársaink több évtizedes műszaki-tervezői, valamint közgazdasági, vagyongazdálkodási tapasztalatára tudunk támaszkodni.

 

A vagyonértékelés tevékenysége mellett számos műszaki, gazdasági, vagyongazdálkodási tanácsadásban vettünk részt. Végeztünk többek között:

  • víziközmű szolgáltató cégek részére cégátvilágítást, cégértékelést,
  • szolgáltatók, és ellátásért felelős önkormányzatok részére vagyongazdálkodási döntéshozatalt megelőző és támogató tanulmányok készítését,
  • szolgáltatók működtető vagyonának értékelését, speciális vagyonelemek értékelését, úgymint vízbánya értékelését.

TIKA

A Több szempontú Integrált Közművagyon-értékelési Adatbázis – TIKA szoftver, több szempontú integrált vagyonértékelés módszertanának fejlesztésével a hatékonyan fenntartható és biztonságos víziközmű-szolgáltatás, valamint a felelős és víziközműveink értékének megőrzését célzó közművagyon-gazdálkodás alapfeltételeinek megteremtését tűztük ki célunknak. A TIKA nyilvántartási és vagyonértékelési szoftver segítségével kiemelkedő színvonalon és hatékonyan lehetséges a tematikus lekérdezéseket is biztosító közművagyon adatbázisának felállítása.

 

A TIKA módszertan és szoftver támogatásával mintegy 1600 településen végzett vagyonértékelés tapasztalatával állunk a Megbízóink rendelkezésére.

 

Több szempontú integrált vagyonértékelés szintjei:

tika kep2