BDL Környezetvédelmi Kft.

Szennyvíztisztítás elvezetés elhelyezés, iszapkezelés

A BDL Környezetvédelmi Kft. saját fejlesztésű technológiák mellett több partnerrel együttműködve, az általuk kifejlesztett eljárásokat is összetetten alkalmazva ajánl költséghatékony megoldásokat a szennyvíztisztítási technológiák, telepek, berendezések, eljárások tervezése területén.

Cégünk mind a kommunális, mind az ipari szennyvíztisztítás területén széleskörű tapasztalatokkal, szakmai referenciákkal bír. Fontosnak tartjuk, hogy a szennyvíztisztítási feladatnak megfelelő technológia tervezése mellett hangsúlyt fektessünk a költséghatékonyságra, az optimális megoldás kiválasztására.

Megrendelői igény esetén több reális műszaki alternatíva összehasonlításával vizsgáljuk azok költségeit a teljes életciklusuk alatt, ezáltal objektív iránymutatást adva az optimális beruházási döntések meghozatalához.

Az általunk tervezett ipari- és kommunális szennyvíztisztító telepek esetében egyaránt, a teljes körű technológiai garancia mellett vállaljuk a próbaüzemi tervek elkészítését, a próbaüzem szakmai felügyeletét és dokumentálását is.

 

Minden egyéb igény mellett vállaljuk

 • szakaszos üzemű (SBR),
 • folyamatos átfolyású,
 • folyamatos átfolyású SBR (pl.: Biocos)
 • MBR

technológiák komplex tervezését.

 

Kommunális szennyvíztisztítás

”Zöldmezős” szennyvíztisztító létesítmények tervezése mellett vállalkozunk meglévő, üzemelő szennyvíztisztító telepek technológiai felülvizsgálatára, korszerűsítésének, kapacitás bővítésének tervezésére.

A hatósági előírások, megbízói- és üzemeltetői igények teljesítése érdekében az optimális technológiát korszerű szoftverparkunkra alapozva, kollégáink évtizedes tapasztalata mellett választjuk ki.

Az eddig tervezett és megvalósult telepek kapacitása 100 LE és 100.000 LE közötti (10 m3/ d -11.000 m3/d).

Kommunális szennyvíztisztítás esetében a befogadó vízfolyásra vonatkozó előírások teljesítéséhez a szükséges és lehetséges technológiai lépések a következők:

 • mechanikai tisztítás (durva- és finomrács szűrés, homok- és zsírfogás)
 • biológiai szervesanyag és ammónia lebontás
 • szükséges mértékű denitrifikáció, elébekapcsolt vagy szimultán eljárással
 • biológiai és/vagy vegyszeres foszforeltávolítás
 • a képződő fölösiszap gravitációs vagy gépi sűrítése, gépi iszap víztelenítés
 • fölösiszap anaerob rothasztása biogáz hasznosítással (nagy kapacitású telepek esetében)
 • komposztálás
 • fertőtlenítés

 

A technológia megvalósítása a tisztító létesítmény kapacitásához igazodó műtárgy és telep elrendezésben történik, a helyi adottságok és az érdekelt felek igényeinek maximális figyelembe vételével.

 

Ipari szennyvíztisztítás

Társaságunk - több éves tapasztalata alapján - gyakorlatilag a legtöbb ipari ágazat különböző minőségű szennyvizének megtisztítására vállalkozik, biztosítva az adott befogadóra előírt vízminőség-védelmi paraméterek szigorú betartását, azokban az esetekben is, ha a cél:

 • az élővízi befogadóba történő bebocsátás,
 • közcsatornába történő bebocsátás (ipari előtisztító berendezés),
 • vagy a szennyvíz egy részének, vagy teljes egészének újrahasznosítása

 

Mivel a szennyvíztisztítás ipari szegmensében minden feladat egyedinek tekinthető, így a hosszútávon megbízhatóan működő technológia tervezéséhez elengedhetetlen a jelenlegi és a jövőben várható igények, kapacitás és terhelési adatok precíz felmérése, előrejelzése. Tapasztalt kollégáink – igény esetén - segítséget nyújtanak a felmérésben, a kulcs információk azonosításában, a projekt koncepció megalkotásában.

A kommunális szennyvizek tisztításához hasonlóan alapvetően megoldásorientált koncepciót dolgozunk ki, egyedileg vizsgálva és alkalmazva az ésszerűen elérhető legjobb technológiát, technológiai egységeket és berendezéseket.

  Erd vagyonert5 Rozsaszentmarton Rozsaszentmarton2 Tata szennyviz Tata szennyviz2