BDL Környezetvédelmi Kft.

Vagyonértékelés TIKA szoftverrel

TIKA

 

A Társaságunk az elmúlt évtizedben jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy Magyarországon a víziközműveink valós értékének meghatározásával felelős vagyongazdálkodás alakulhasson ki.

2007 óta mintegy 1875 település komplett víziközmű rendszerének vagyonértékelését végeztük el, vagy működtünk közre a vagyonértékelés lefolytatásában. Ezen vagyonértékelések tételes vagyonleltárai a Több szempontú Integrált Közművagyon-értékelési Adatbázis – TIKA szoftver adatbázisában szerepelnek.

 

TIKA szoftver

 

A vagyon felmérése a kiszámítható víziközmű üzemeltetés alapja. A vagyonértékeléseink eredményeként felállított strukturált közművagyon-adatbázissal az üzemeltetők, önkormányzatok és a Magyar Állam részére megalapozott információt tudunk nyújtani a közművagyon értékéről, tényleges gazdasági és műszaki helyzetéről, amely birtokában megfelelő színvonalú vagyongazdálkodásra, valós pótlási érték ismeretében megalapozott döntéshozatalra képesek.

A vonatkozó jogszabályok értelmében a közművek vagyonértékét költségalapú értékelési eljárással, az avulással korrigált pótlási költség módszerével kell meghatározni. A közművagyon-értékelési piramis alsóbb, alapozó szintjei az ehhez szükséges információk előállítását és alátámasztását szolgálják.

 

tika piramis

 

A vagyonértékelésünk minőségét számos referenciával, és a megrendelőink elégedettségével tudjuk bizonyítani. Az elkészült vagyonleltárak hasznosításával kapcsolatban évtizedes szakmai tapasztalattal, és referenciával rendelkező vagyongazdálkodási szakértő kollégák, valamint állandó műszaki fejlesztő-tervező, könyvvizsgáló szakértő partnereink állnak továbbiakban is rendelkezésre.

 

tika dij 2012