BDL Környezetvédelmi Kft.

Műszaki leltárak felállítása

stack of documents

A Társaságunk annak érdekében, hogy egy település komplett víziközmű rendszerét érintő vagyonértékelését, valamint a gördülő fejlesztési tervezéssel kapcsolatos feladatokat elvégezhesse, teljes körűen felméri és beazonosítja az adott rendszer elemeit, objektumait. Amennyiben nem áll rendelkezésre olyan színvonalú műszaki nyilvántartás, amiben rendelkezésre áll az adott település víziközmű rendszer tételes objektumszintű nyilvántartása, abban az esetben fel kell állítani az adott rendszer műszaki leltárát.

A tételes műszaki leltár felállítása előfeltétele a vagyonértékelés lefolytatásának. A meglévő adatokat, műszaki dokumentációkat, rendelkezésre álló mindennemű információt az egyes objektumtípusok szerint strukturált, egységes adatbázisba rendezzük. Az így előállított eszközleltár képezi a vagyonértékelés alapját.

 

terkepvazlat

 

Az elmúlt évek kiemelt munkái között szerepel egy megyei jogú város teljes víziközmű rendszerének tételes műszaki eszközleltárának felállítása, ahol meglévő nyilvántartásokból közel 100.000 db tétel számú egységes struktúrájú műszaki leltárt állítottunk fel a szolgáltató szakembereinek hathatós közreműködésével.

Az elmúlt években továbbá számos megyei jogú város, komplex víziközmű rendszerrel rendelkező település eszközleltárát aktualizáltuk a rendelkezésre álló műszaki nyilvántartásokon alapulva, hogy azok alkalmasak legyenek a vagyonértékelés céljára, vagyonleltár felállítására.

 

TIKA szoftver