BDL Környezetvédelmi Kft.

Gördülő fejlesztési tervezés

A komplex gördülő fejlesztési tervezés célja az ivóvíz ellátását valamint a szennyvízelvezetését és –tisztítását biztosító víziközmű-rendszer üzemeltetésének hosszú távon történő megalapozása és alátámasztása.

Ennek érdekében végzünk olyan komplex vizsgálatokat pl. vízigény- és vízveszteség elemzést, hibastatisztika kiértékelést, energiahatékonyság vizsgálatot, műszaki és funkcionális állapotfelmérést, mely vizsgálatokat követően igyekszünk a különböző műszaki és üzemeltetési problémákra olyan megoldási javaslatot adni, melyek megvalósítását követően az üzembiztonság növelése mellett a víziközmű rendszerek üzemeltetési és pótlási költségei csökkennek a korlátozott pótlási források ellenére is.

A tervezési módszertanunkat folyamatosan fejlesztjük. A GFT tervezési módszertan-fejlesztés célja:

  1. a jogszabályban meghatározott feladatok teljesítése, GFT output táblázat gyors, és megalapozott elkészítése
  2. az üzemeltetők számára olyan nyilvántartási rendszer/platform létrehozása, mely alkalmas a gyorsan és hatékonyan elvégzett GFT adatbázis megalapozására, támogatja a hatékony döntés-előkészítést, lehetővé teszi a tematikus, grafikus, egyéb térképi megjelenítéseket
  3. a szakma részére olyan tervezési módszertan létrehozása, mely magában foglalja a GFT elvégzését támogató szoftvert.

 

tettye1892

 

Referencia munkáink tapasztalatait összegyűjtve, és feldolgozva célunk az, hogy a GFT tervezés hatékony, és megbízható legyen. Ennek érdekében pilot projekt keretében elkészítettünk egy komplett tanulmányt, mely az adott ivóvízellátó és szennyvízelvezető, -és tisztító rendszer GFT-jének alapjául szolgált. A munka során szerzett tapasztalatokat számos szakmai konferencián bemutattuk.