BDL Környezetvédelmi Kft.

Csapadékvíz-elvezetés, kezelés, hasznosítás

Az esővíz az egyik legfontosabb természeti kincsünk. A lehullott csapadékvíz gyűjtése, tisztítása, tárolása, felhasználása hozzájárul legfontosabb célkitűzésünkhöz: a víz mennyiségi és minőségi védelméhez.

Ennek szellemében készítjük a csapadékvíz-gazdálkodási beruházások és azok mérnöki létesítményeinek mélyépítési, gépészeti, villamos és irányítástechnikai terveit, beleértve az ipari parkok, autópályák és nagyberuházások csapadékvíz elvezetésének, kezelésének és újrahasznosításának terveit.

Napjaink egyik visszatérő környezeti problémája, hogy nagyintenzitású csapadék utakat, kerteket, lakásokat önt el, jelentős károkat okozva. Az évek során jelentős mértékben csökkent a hegyvidéki, dombsági környezet, és a településeken belül a burkolt felületek aránya drasztikusan megnőtt. A síkvidékekre hirtelen jut el a korábbiaknál nagyobb mennyiségű csapadék. Az összefüggő, nagy kiterjedésű burkolt és beépített felületeknek semmilyen vízmegtartó képességük nincs, ezért komoly veszélyforrások. Ez ellen egységes, megelőző táj- és erdőgazdálkodással, belvízvédelemmel és korszerű települési csapadékvíz-gazdálkodással lehet védekezni.  

A nagyintenzitású csapadék által okozott talajerózió következtében lesodort hordalék és a burkolt felületekről lemosott szennyezőanyagok visszatartása miatt a csapadékot csak előkezelést követően a megfelelő vízminőség biztosításával lehet a befogadóba bevezetni.

Cégünk teljes körű szolgáltatást nyújt a rendszerszintű csapadékvíz gazdálkodás egyes részterületein, vagy egységes, komplex szerkezetében egyaránt. Vállaljuk önálló és összetett vízgyűjtő területeket és településeket lefedő tanulmány- és koncepció tervek kidolgozását, az engedélyezési tervek elkészítését, a hatósági engedélyeztetést, pályázati anyagok - ajánlat kérési és –adási – összeállítását, kiviteli tervek készítését a megvalósulási tervek átadásával bezárólag.

Fontos számunkra a csapadékvíz újrahasznosítása, öntőző-, szürke-, technológiai- és tűzi vízként történő felhasználása.

Büszkék vagyunk rá, hogy több előkezelő létesítményt terveztünk már és lehetőséget kaptunk az alkalmazáshoz szükséges berendezéscsalád kifejlesztésére is.

 

100_0032.jpg 100_0038.jpg DSC01252.jpg DSC01253.jpg DSC01256.jpg ENVIA_TRP_Layout210.jpg G-2-1-posta-mogott174.jpg IMG_0057.jpg IMG_0058.jpg IMG_0297.jpg IMG_0584.jpg IMG_0979.jpg IMG_1759.jpg Repter1.jpg Repter2.jpg elvalaszto_kep.jpg lego.jpg lego2.jpg stormwater2.jpg