BDL Környezetvédelmi Kft.

Kovács Károly az Európai Bizottság Fenntartható Pénzügyek Platformjának tagja

2020/10/07

Nagy örömmel értesültünk róla, hogy Kovács Károly ügyvezetőnket, az Európai Vízügyi Szövetség (European Water Association) jelöltjeként az Európai Bizottság kinevezte a Fenntartható Finanszírozás Platform tagjává.

Ez alkalomból a Pénzügyi Stabilitás és Tőkepiacok Szövetségének elnöke, Mr John Berrigan valamennyi, a fenntartható gazdálkodásban érintett terület/bizottság, vezetője nevében (DG Environment, DG Climate Action, DG Energy, valamint a JRC), gratulált a kinevezéshez.


A Platform küldetése az EU bizottsága és Parlamentje által elfogadott Taxonomy Regulation szellemében a „fenntartható gazdasági tevékenységek”, illetve azok finanszírozását támogató pénzügyi szolgáltatások minősítési kritériumainak és indikátor rendszerének kidolgozása.


A taxonómiáról szóló rendelet végrehajtására létrejövő Platform munkájának eredményei nélkülözhetetlen építőelemek lesznek egy olyan fenntartható európai pénzügyi rendszer létrehozásához, amely teljes mértékben támogatja a fenntartható gazdaság felé történő átmenetet, az Európai Bizottság egyik legfontosabb prioritását.


A Platform első találkozóját 2020. október 15-16-án tartják, melyen Kovács Károly, mint a vizes szakterület formálisan egyetlen képviselője ennek az ágazatnak a fenntarthatósági kritériumait képviseli.