BDL Környezetvédelmi Kft.

Közműtervezés

Főmérnöki Értekezlet 2012. - Térképi nyilvántartás / vagyonértékelés

Térképi nyilvántartások előkészítése a vagyonértékelésre

A víziközmű hálózatok adatainak teljes körű feldolgozását, azaz a műszaki és térképi nyilvántartás felkészítését, valamint felállítását a vagyonértékelésre.

2012. október közepén Szegeden a víziközmű ágazat és a vízipar műszaki szakemberei számára a MaVíz a Szegedi Vízmű Zrt.-vel együttműködve megtartotta hagyományos Főmérnöki Értekezletét. A két napos rendezvényen a több mint 250 érdeklődő közel 20 előadást hallgathatott meg az ivóvízellátás és a szennyvíz-elvezetés, és tisztítás szakterületének legújabb fejlesztéséről, illetve az ezzel kapcsolatos technikai megoldásokról. A konferencián cégünket Márkus Dániel okleveles építőmérnök képviselte. Prezentációjában ismertette a víziközmű hálózatok adatainak teljes körű feldolgozását, azaz a műszaki és térképi nyilvántartás felkészítését, valamint felállítását a vagyonértékelésre.

Vízmű Panoráma 2009/1. szám - Nyomórendszerek

Regionális szennyvíz nyomórendszerek üzmeltetési és üzembiztonsági kérdései

Az aktív mérnöki és üzemeltetői társadalom felismeri, hogy nagy mennyiségű szennyvíz nagy távolságú és szintkülönbségű transzportjának tervezése és méretezése nem azonos egy egyszerű végátemelő szivattyújának hidraulikai méretezésével, hanem annál komplexebb, összehangolt műszaki és gazdasági elemzői tevékenység.

Vízmű Panoráma 2008/3. szám - Közműves ivóvízellátás

Közműves ivóvízellátás kiépítése és működési finanszírozási módjai a történelmi Magyarországon

A fejlett társadalmak mûködésének nélkülözhetetlen eleme a vezetékes vízellátás kialakítása, tervszerû vízgazdálkodás megteremtése. A mai modern Magyarországon fontos kérdés egyrészt a víziközmû-szolgáltatás fejlesztése és bôvítése, de ugyanolyan lényeges szempont a meglévô és a közeljövôben építendô közmûrendszerek finanszírozhatósága.